Sprintti vuoden ainoa V-S:n mestaruuskisa

24.10.2022

Tuulikki ja Antti sprinttasivat Turussa.
Mitalivauhdissa isolla kirkolla oli myös Leo.
Mestaruuskisan mitalit ovat nykyisin harvinaista jalometallia!

VaRan edustajat saavuttivat kaksi mitalia Varsinais-Suomen alueen sprintin mestaruuskisasta (23.10.) Turussa. Muita lajimuotoja ei piirissä tänä vuonna suunnistettu.

Nopea kisa juostiin Turun Majakkarannan alueella, puistojen sekä kerrostalojen ja omakotitalojen maisemissa. Järjestelyistä lähikilpailun tyyliin vastasi turkulainen Jatkuva Liike Oy.

Tuulikki Karru saavutti D45-sarjasta Am-hopean. Alueen mestaruus meni vain seitsemän sekunnin erolla Paimioon.

Leo Koistinen kipaisi myös Am-hopealle H75-sarjassa. Ikäluokan kahdella kilometrillä oli viisi osanottajaa.

H50-sarjassa VaRan Antti Karru suunnisti kuudenneksi ja H65-sarjassa Matti Salonen seitsemänneksi. Eri sarjoissa oli myös ulkopuolisia osanottajia.

Vakka-Rastilla on ollut vuosittain jaettava Am-pisteiden kiertopalkinto. Sen saajan määrittäminen on nyt aika helppoa, kun sprintti oli vuoden ainoa laji. Pokaali sitten vissiin Tuulikille ensin kuudeksi kuukaudeksi ja Leolle jatkoksi samoin.

Varsinais-Suomessa oli harmillisen harvinainen vuosi, kun ennen tärkeinä arvokilpailuina pidetyt mestaruuskisat ovat kuihtuneet olemattomiin.

Seurat eivät halua tällaisia kisoja pitää eikä näivettynyt "piiri" sellaiseen mitenkään kannusta? Oi näitä aikoja muuttuneita...