8.7.2011

Erkki voitti Unkarissa sprintin MM-kultaa.
Kaikkiaan MM-mitaleita on kerättynä 16 kappaletta!
Rasti-Raimo oli sprintin B-finaalin ykkösenä (kuvat Veijon arkistosta).

Vakka-Rastin Erkki Luntamo voitti taas kultamitalin veteraanien suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailussa Unkarin Pecsissa. Voiton tuoneena lajina H95-sarjassa oli sprinttisuunnistus.

Seuramme kunniajäsen Erkki Luntamo selvitti kilometrin pituisen radan sekä karsinnassa että finaalissa.  Avausradalla oli kahdeksan rastia, jotka löytyivät ajassa 35.11.  MM-kullan varmistaneessa finaalissa kuusi kaupunkirastia teetti enemmän työtä ja voittoajaksi kirjattiin 49.44.

Kisojen selvästi vanhin osanottaja uudisti viime vuonna Sveitsissä saavutetun voiton. Tosin Erkin tämän kesän kisamatka oli ennakolta kovasti vaarassa, sillä hän on jonkin verran sairastellut.

Valitettavasti sprintin jälkeenkin tie vei sairaalaan ja lääkärihoitoon.  Niinpä viikon myöhempiin pitkän matkan karsintoihin 96-vuotias rastilainen ei enää startannut.

MM-sprintissä VaRa:n Raimo Reunanen oli H75-sarjan kakkosryhmän karsinnassa 44. tilalla, mikä tiesi niukkaa putoamista B-finaaliin.  Tuon toisen kisailun Raimo sitten pyhänä komeasti voitti 19 sekunnin erolla ruotsalaisiin.

Pitkän matkan ensimmäisessä karsinnassa tiistaina Rasti-Raimo oli mukavasti 16. tilalla, mutta ei saanut hyväksyttyä tulosta toisesta suunnistuksesta keskiviikkona.  Sarjaan osallistui kaikkiaan 140 ikäveikkoa.

Raimo joutuikin tyytymään alempiin juoksuryhmiin perjantain finaaleissa, jotka suunnistettiin aidoissa maalaismaisemissa, hyvin kumpuilevissa metsissä.  Tuhansia osanottajia keränneen veteraanien helteisen MM-viikon päättäjäiset olivat perjantai-iltana lounaisen Unkarin Pecsin kaupungissa.