Kauden kolea avaus Paraisilla

4.4.2015

Keväinen, lumeton metsä houkuttelee ja rastit kutsuvat.
Keväinen, lumeton metsä houkuttelee ja rastit kutsuvat.

Monet Vakka-Rastin suunnistajat avasivat kilpailukauden lankalauantaina keskimatkojen Saaristorasteilla Paraisilla. Koleassa kelissä Finnbyn maastoissa oli kaikkiaan mukana lähes tuhat osanottajaa.

Kevään ensimmäisissä kilpailuissa on helposti hirmuisesti innostusta ja vauhtia, mutta suunnistustaidot kenties vielä talviteloilla. Niinpä vakkarastilaisillekin tuli isompia tai pienempiä virheitä niin rasteilla kuin rastiväleilläkin.

Seurastamme oli viime vuonna sata vuotta täyttäneen Piffenin kansallisiin ilmoittautunut 15 suunnistajaa, viisi nuorten sarjoihin ja loput aikuisiin. Tarkat tulokset rastiväliaikoineen löytyvät tietysti kisasivuilta netistä.

Kevään ensimmäisistä tuloksista näkyvät uusia tuulia tuovat sarjavaihdot ja myös seurasiirrot, joista ei enää nykyisin tehdä muutosilmoituksia Suunnistusliitolle tai muille viranomaisille.

Seuraavat perinteiset kevätkisat ovat hiukan lähempänä Raumalla sunnuntaina 12. huhtikuuta. Keskus ja startit ovat Kortelan koululta, eikä metsissä varmasti ole lumesta haittaa. 

On kiireisesti huomattava, että ilmoittautuminen Raumalle päättyy maanantaina 6.4. klo 24 ! Ja siihen mennessä pitää olla lisenssitkin maksettuina, tietysti Irman suosiollisella myötävaikutuksella.

Veijo Viitanen