Maija SM-hopealle Ikaalisissa

25.5.2015

SM-hopeamitalisti Maija ja Maaria kisailivat kovasti D65-sarjassa Ikaalisissa.
SM-mitaleja pääsee tavoittelemaan taas syyskuussa!

Maija Verha suunnisti keskimatkojen hopealle Suomen mestaruuskilpailujen tämän vuoden avauksessa Ikaalisissa sunnuntaina (24.5.). Myös VaRa-jäsen Enni Jalava nousi hopeamitalistiksi.

D65-sarjassa suunnistettiin 2,1 km:n pituinen rata, jossa oli kahdeksan rastia. Kisailua käytiin 44 suunnistajan kesken eikä sarjassa juostu mitään karsintaa, vaan leikki oli kerrasta poikki.

Maija Verha kiersi lenkin aikaan 28.47, mikä tulos palkittiin SM-hopeamitalilla. Sarjan voittaja, Raja-Karjalan Suunnistajien Eija Tikka voitti 17 sekunnin erolla. Saarijärven pronssimitalisti Sirkka Ketola jäi Maijasta kaksi sekuntia.

D65-sarjan toinen rastilainen Maaria Ritasalo sijoittui 12:nneksi. Tulos oli hyvä siihen nähden, että Maarian alku oli aika kamala: ykkösrastilla yli neljän minuutin pummi ja tuloslistan toiseksi viimeinen paikka. Loppurastit löytyivät huimalla nousuvauhdilla lähes kärjen tahtiin.

D50-sarjassa Päivi Miettinen sijoittui 56. tilalle. Karsintoja kolunneet seuramme ikäpojat ylsivät A-finaaleihin. H50-sarjassa Kari Jalava oli 29. tilalla, H65-sarjassa Leo Koistinen 36. tilalla ja H70-sarjassa Koitto Verha 30. tilalla.

Ennille jo kuudes SM-mitali

VaRa-jäsen, nyt Turun Suunnistajia edustava Enni Jalava saavutti Ikaalisissa jo uransa kuudennen SM-mitalin. Aikaisemmat kulta ja neljä pronssia saivat hienosti rinnalleen SM-hopeamitalin.

Luhalahdella D18-sarjan kilpailussa Enni oli mukana kärkikuusikossa kaikissa 14 rastileimauksessa. Muutamien välien pohja-ajat ja tasainen kokonaissuoritus nostivat hänet kakkoseksi. Edelle jäi vain Espoon Emilia Ståhlberg 54 sekunnin erolla.

Suunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut jatkuvat vasta syyskuussa. Silloin yksi arvokilpailu suunnistetaan Varsinais-Suomen Pöytyällä Rasti88:n järjestelyin.