Kuntorastit kesätauolle - Fin5 aloittaa rastiviikot

24.6.2015

Rastiviikolla näkee eri seuravärejä niin lähdössä ...
Rastiviikolla näkee eri seuravärejä niin lähdössä ...
... kuin leimauksissa rasteillakin.
... kuin leimauksissa rasteillakin.

Vakka-Rastin kuntorastit jäivät nyt Valtsun virstan jälkeen kesätauolle. Suunnistuksen elämyksiä on silti tarjolla alkavalla Fin5-rastiviikolla paitsi kilpailijoille myös kuntoilijoille. Lähiseuratkin tarjoavat kesäkuntorasteja.

Fin5-rastiviikolle osallistuu kilpasarjoissa 24 vakkarastilaista, joista kahdeksan nuorten sarjoissa. Viikko alkaa sprintillä sunnuntaina (28.6.) Liedossa ja jatkuu seuraavalla viikolla perjantaihin asti Mynämäellä.

Rastiviikolla on päivittäin myös kuntosuunnistus, jossa on tarjolla kuusi ratavaihtoehtoa ja lisäksi perheRR-sarja. Karttamaksu on aikuisilta 12 euroa, lisäksi pitää huomioida autojen parkkimaksu 10 euroa/päivä. Siis aika kallista on! Eikä VaRa maksa kuntosuunnistusten kartta- tai muita maksuja.

Tosin hintaan sisältyvät hyvät kartat, radat ja rastit, suuremman tapahtuman tunnelma ja juoksun jälkeen myös pesumahdollisuus sekä kisaravintolan maksullinen anti. - Jos kiinnostaa, yhteiskyytiä U:gista kannattaa kysellä.

Kuntoiluun ilmoittaudutaan paikan päällä infossa. Opastus "kotimaakunnan" neljään osatapahtumaan Mynämäen Hirvijärvelle on Mynämäki-Yläne -tieltä (no 2020). Fin5-viikon järjestävät MS-52 ja Liedon Parma; http://2015.fin5.fi/

Ja samaan aikaan toisaalla...

Samaan aikaan viikolla 27 lähiseurat järjestävät kalenteriensa mukaan iltaisin kuntosuunnistuksia. Niiden karttamaksu on 5 euroa, paitsi Turku-rasteilla ja Peimarin rasteilla 6 euroa. Siis aika halpaa on!

Muun muassa näin on rasteja tarjolla: Ma 29.6. RaTU, Kaatmojärvi, Lappi, Rauma; Ti 30.6. E-KU, Kajajärvi, Eura; Ke 1.7. RaLu, Taipalmaa, Rauma; Ke 1.7. HirvHe, Kakskerran koulu, Kaarina, Turku; To 2.7. PR, Huso, Paimio. Tarkemmat tiedot ja jatko-ohjelmatkin seurojen nettisivuilla.

VaRa-kuntorastit jatkuvat tiistaina 14.7. uudella kartalla Kalannin Villilässä, Radansuun lähellä. Heinäkuun viimeisellä viikolla on ohjelmassa Vakka-Suomen oma kuntorastiviikko, jossa VaRa:n tapahtuma on Vakka-päiväsuunnistus, sekin tietysti ihan uudessa maastossa.

Veijo Viitanen