Kuntorastien kausi jatkuu Sannaisten maastoissa

10.7.2015

Riitta on leimannut kaikissa tapahtumissa ...
Riitta on leimannut kaikissa tapahtumissa ...
... kuten myös aktiiviset Anneli ja Markku.
... kuten myös aktiiviset Anneli ja Markku.
Kuntoilussa maali on oikein mukava paikka.
Kuntoilussa maali on oikein mukava paikka.

Kuntorastien kausi jatkuu pienen kesätauon jälkeen tiistaina (14.7.) Kalannin Sannaisten maastoissa. Tarjolla on uusi kartta ja täysin uusi, hyväkulkuinen kalliomaasto.

- Maasto on vaihtelevaa ja monipuolista, mutta kuitenkin hyväkulkuista. Maastossa on avokalliota, suota, tiheikköä, aukkoja ja metsää sopivassa suhteessa, esittelee Sannaistan kartan tekijä Pentti Karru, jonka apuna ratamestarina toimii Antti Karru.

Opastus tieltä 196, Radansuusta ja myös Kalannin Männäisiltä. Tie on kapea ja ulkokaarteissa on irtosepeliä - aja varoen! Paikoitus Hiippavuorenpolku 2, Sannaistentien puolessa välissä.

Mukavaa tilastoa kuntorastien alkukaudelta

- VaRa:n kuntorasteilla oli keväällä 10 tapahtumaa, saatiin 1082 suoritusta ja mukana oli 274 eri osallistujaa, tilastoi kuntorastien vastaava Riku Salminen.

- Ei mitään jatkojytkyä, mutta kuitenkin melko mukavaa luettavaa. Kiitos ratamestarien ja kartoituksen sekä tiedotuksen, muiden muassa. Eniten osanottajia, 134 kuntoilijaa, on ollut mukana Alina-rasteilla huhtikuussa.

Kaikissa kymmenessä tapahtumassa ovat tähän mennessä olleet mukana: Anneli ja Markku Heikkilä, Jaana Helin, Tuula ja Leo Koistinen, Riitta ja Mauri Laitinen, Matti Peura, Maaria Ritasalo, Markku Rosten, Rasmus Ruusuvuori, Mari Suomi-Aarnio ja Timo Tuominen.

Suunnistus kiehtoo yhä enemmän

Koko maassakin kuntorastien tapahtumat ovat kiinnostaneet yhä enemmän suomalaisia liikkujia. Paikallisesti Louna-Jukolan läheisyydellä oli innostava vaikutuksensa, viileä alkukesän sää sopi myös hyvin suunnistamiseen.

- Suunnistusrata tarjoaa sopivan liikunta-annoksen yhdelle päivälle. Hyvä kokemus välittyy kavereille ja tämä tuo uusia harrastajia. Kuntorasteilla käy perheitä, pariskuntia ja kaveriporukoitakin, Suomen Suunnistusliiton harrastepäällikkö Heikki Liimatainen sanoo.

- Odotan kuntosuunnistuskäyntien määrän ylittävän tällä vauhdilla selvästi 400.000 ennätysrajan koko maassa. Seurat järjestävät vapaaehtoisvoimin noin 3.800 tapahtumaa maaliskuulta marraskuulle.

Veijo Viitanen