Uusi kartta Vakka-päivässä rastiviikolla

30.7.2015

Laura jakoi Kömpänmäen uuden kartan 144 osanottajalle.
Laura jakoi Kömpänmäen uuden kartan 144 osanottajalle.
Julia pärjäsi mukavasti Vakka-päivän D14-sarjassa.
Julia pärjäsi mukavasti Vakka-päivän D14-sarjassa.
Seuramme ex-pj. Raimo palasi rasteille, vierellä ilmoittautui kartoittaja-Pentti.
Seuramme ex-pj. Raimo palasi rasteille, vierellä ilmoittautui kartoittaja-Pentti.
Myssin mestari, veteraani-Markku ohjeisti Oskaria ja Jesseä.
Myssin mestari, veteraani-Markku ohjeisti Oskaria ja Jesseä.

Vakka-Suomessa suunnistettiin kolmen illan kuntorastiviikko hyvällä osanottajien joukolla. Tiistain VaRa-tapahtuma oli samalla Vakka-päivä, jossa rasteja etsittiin uudella kartalla vaativassa maastossa Kalannissa.

Kuntorastiviikko toteutettiin kolmen seuran kausisuunnittelulla. Avaus oli maanantaina Mynämäen Kivijärvellä ja mukana 93 kuntoilijaa eli kauden Mynä-Rastien osanoton ennätys.

Tiistaina (28.7.) taivallettiin 144 osanottajan enemmän tai vähemmän hyvällä vauhdilla Kalannin Kahloisissa. Kun VaRa-kuntorastien suunnistus samalla oli Vakka-päivä, päästiin kesän ennätyslukuihin, noin 150 osanottajaan.

Vakka-viikon päätöksessä Laitilan Kiilin Kirkkovuorella kuntoili keskiviikkona 73 metsäliikkujaa. Osanottajista monet jaksoivat juosta kolmena peräkkäisenä päivänä, mikä oli järjestelyjen ja kesäaktivoinnin tavoitekin.

Uusi kartta Kömpänmäestä

Kalannin Kahloisten Kömpänmäestä Pekka Raula oli suuresti urakoiden tehnyt uuden suunnistuskartan, joka tiistaina oli ensikäytössä. Alueelta ei ole ennen ollut nykymuotoista suunnistuskarttaa.

Toki Kaukjärven ja Varhelan välistä metsää on kartoitettu 40 vuotta sitten Raulan veljesten Sepon ja Pekan voimin. Silloinen kartta oli 1:20.000 mittakaavaan. Historian lehtiä havisuttaen Tammistossa pidettiin jopa Varsinais-Suomen piirin mestaruuskilpailut 413 osanottajalle vuonna 1976.

Vakka-Rastille kärkipaikka 13 sarjassa

Nyt järjestetty tapahtuma oli Vakka-päiväsuunnistus. Se juostiin "avoimella" osanotolla noin 30 sarjassa eli mestarit voivat olla muistakin kuin vakkasuomalaisista seuroista. Kuntosuunnistamisen henki oli sarjajaottelusta huolimatta kuitenkin pääasia. Kisan nuorimpia muistetaan Vakka-mitalein.

VaRa saavutti tiistaina hyvinkin vaativassa maastossa eniten sarjavoittoja, 13 kappaletta. MS-52:n jäsenille MS Parman edustuksessa meni kahdeksan voittoa, Jyskeelle kolme voittoa ja Vehmaan Kiistokin sai yhden kultamitalin.

Miesten pitkän matkan nopein oli Espoon Akilleksen uusikaupunkilaisnimi Teemu Ritasalo. Hän oli yleisesti kärkivauhdissa, mutta viikon finaalissa pikkuveli-Timo pääsi yllättämään parilla minuutilla. Paljon muitakin seudulla lomailevia näkyi tuloslistoilla.

Veijo Viitanen