28.9.2015

Yön iso lamppu loistaa...
D65-sarjan rata Vierumäellä (katso tarkemmin kisasivujen reittihärvelistä).
D18-sarjan radan vaativa loppu Ennin reitein.

Maija Verha suunnisti D65-sarjan plakettipalkinnolle neljänneksi SM-yössä (26.9.) Vierumäellä. Enni Jalava puolestaan voitti hienosti kauden kolmannen Suomen mestaruutensa tuolla Heinolan supikoissa.

D65-sarjan suunnistus oli rastiväliaikojen perusteella täydellistä yöseikkailua. Kahden rastin ja vartin juoksun jälkeen VaRa:n Maija Verha oli kahdeksantena ja tuleva mestari PR:n Helena Mannervesi heti perässä vasta yhdeksäntenä.

Maija vetäisi kahdeksan rastin lenkillä parilla välillä pohjat, mutta sekosi heti perään erikoisen maaston ja suppien syövereihin. Helena nousi tasaisesti listoilla ja kärkeen viidennellä rastilla sekä maalissa 30 sekunnin erolla voittoon. Maija sai palkinnon 4.09 min kärjestä jääneenä, SM-mitali jäi runsaan minuutin päähän.

H50-sarjan 72 kilpailijan joukossa  Kari Jalava oli 21. tilalla (reitihärveli) ja H70-sarjassa 67 kilpailijan ryhmässä Koitto Verha yösuunnisti 20. tilalle.

VaRa-jäsen, tästä vuodesta alkaen nykyisen "kotikylänsä" seuraa Vihtavuoren Pamausta edustanut, Tahvo Rautavuoma sijoittui H60-sarjan 70 ikäpojan joukossa 35. tilalle.

Enni Jalava (TuS) juhlisti yötä aivan upeasti: neljäs SM-yön mitali neljän vuoden aikana ja tämän kauden kolmas Suomen mestaruus D18-sarjassa. - Onnea!

Ennin voitto oli lähes puolentoista minuutin suuruinen. Askelten lentoa yhdeksän minuutin km-vauhdilla suorituksella, jossa kaikki 11 rastia eivät toki löytyneet läheskään puhtaasti. Hänen gps-juoksunsa löytyy LS-37:n kisasivujen reittihärvelistä.