Haminan huminat: Maaria neljäs, Enni SM-kultaan

19.10.2015

Maaria tämän kauden kilpavauhdissa (arkistokuva Louna-Jukolasta).

Erikoispitkien matkojen SM-kilpailut suunnistettiin sunnuntaina (18.10.) Haminassa, jossa Maaria Ritasalo saavutti D65-sarjan plaketin ja Enni Jalava voitti kauden neljännen kultamitalinsa.

Suunnistuskansa laskeutui pyhänä suurin joukoin Lintukodon leirikeskukseen Haminan Turkialle. Hurmajärven ympäristön maastoja luonnehdittiin kymenlaaksolaiseksi "kruununjalokiveksi". Ensi kesänä sinne pääsee taas Fin5:llä.

Hurmaa juoksussaan koki myös Maaria Ritasalo D65-sarjassa. Huiman loppuvedon ja useankin rastivälin kärkipaikan ansiosta tuloksena neljäs tila. Arvokas SM-plaketti 6,8 kilometrin matkalla, 28 kilpailijan sarjassa.

Mutta se radan ykkösrasti! Kivi mäenharjanteen takarinteessä haetutti runsaat 5 minuuttia ja leimauksen jälkeen Maaria jatkoi matkaa vaikealta 23. tilalta. Kun maalissa eroa mestariin Eeva-Liisa Korkeakankaaseen oli 9 minuuttia ja pronssiin hiukan yli 5 minuuttia, niin mitalisaumathan siinä alussa ehkä katosivat.

D65-sarjassa Maija Verha suunnisti 12. tilalle. D55-sarjan kahdeksalla kilometrillä Kirsi Laine kilpaili 32. tilalle.

Ikäpoikien puolella Koitto Verha oli H70-sarjassa 20. tilalla ja Matti Salonen H55-sarjassa 30. tilalla.

Ennille neljäs kulta ja ensimmäinen kymppi täyteen

VaRa-jäsen, Turun Suunnistajia edustava Enni Jalava voitti erikoispitkillä D18-sarjan ja kauden neljännen Suomen mestaruutensa. Ykkösryhmän sarjat suunnistettiin raastavin ja jännittävin yhteislähdöin.

Loistava juoksu ja hyvä tulos tuotti Ennille kymmenennen SM-mitalin neljän nousujohteisen vuoden aikana. Hänet on nyt ansaitusti valittu nuorten maajoukkuevalmennukseen, Suomen Suunnistusliiton niin sanottuun Trimtex-ryhmään.