Luokittelussa 32 VaRa-kilpailijaa

21.12.2015

Julia ylsi lupaavasti nuorten ykkösluokkaan.
Julia ylsi lupaavasti nuorten ykkösluokkaan.
Leo kiri vauhdilla niin kesällä kuin talvellakin.
Leo kiri vauhdilla niin kesällä kuin talvellakin.

Lisenssin lunastaneet kilpasuunnistajat luokitellaan valtakunnallisesti. Tilastoja ylläpitää Suunnistusliitto ja listojen mukaan VaRa:sta luokiteltiin päättyneellä kaudella 32 suunnistajaa.

Kilpasuunnistajat juoksutetaan paremmuusjärjestykseen niin sanotulle rankilistalle. Pisteet määräytyvät osallistumisten, menestysten ja kilpailujen arvon mukaan. Eri luokkarajat asettelee Suunnistusliitto.

Alle 14-vuotiaille ei vielä määritellä viisaasti koko maan sijalukuja, mutta luokkasuoritusten taso heillekin todetaan. Rastireitti-ikäisiä ei noteerata ollenkaan - ehtiihän sitä myöhemminkin!

VaRa:sta ainoa ykkösluokkaan yltänyt nuori oli Julia Suopajärvi. Suorituksistaan hän sai historian ensimmäisen stipendin Erkki Luntamon muistorahastosta.

Toiseen luokkaan nuorista ylsivät Peppi Vuorela, Elisa Pirilä, Laura Piiroinen, Senni Hirvonen ja Sami Karru sekä kolmanteen luokkaan Hanna Mäkinen ja Roope Ruusuvuori. Lisäksi nuoret Reea Ruusuvuori ja Sampsa Sonkkila olivat aikuisten sarjojen luokittelussa.

Aikuisten SM-mitalistimme olivat hyvillä sijoilla myös luokittelussa. Rankilista VaRa:n osalta kokonaisuudessaan tämän jutun liitteenä. Tilastoista näkyvät edellisten vuosienkin luokkasuunnistajien määrät.

Veijo V. / siht.