Erilaista kunto-terveysliikuntaa

19.5.2016

Ratkaisutolpan sektorinauhat osoittavat, mitkä rastit kuuluvat tähän tehtävään.
Ratkaisutolpan sektorinauhat osoittavat, mitkä rastit kuuluvat tähän tehtävään.
Lähdössä Pentti, Sirja, Lilja, Jutta, Sanna ja Oiva. Taustalla alkua ohjaa Jari.(Kuva: Jussi A.).
Lähdössä Pentti, Sirja, Lilja, Jutta, Sanna ja Oiva. Taustalla alkua ohjaa Jari.(Kuva: Jussi A.).
Ykkösrastin vaihtoehdot. (Kuva: Jussi).
Ykkösrastin vaihtoehdot. (Kuva: Jussi).
Kasirastilla piti oivaltaa nenän kaakkoisjuuri -- B. (Kuva: Jussi).
Kasirastilla piti oivaltaa nenän kaakkoisjuuri -- B. (Kuva: Jussi).

Toukokuussa on rastilaisille tarjottu erilaista kunto-terveysliikuntaa. Viikoittaisten kuntorastien lisäksi on ollut mahdollisuus tutustua tarkkuussuunnistukseen ja osallistua äitienpäivän valokuvasuunnistukseen.

Tarkkuussuunnistus oli tiistaina (17.5.) ensi kertaa VaRa-ohjelmassa. Esittely keräsi kovasti kiinnostuneita ja kaupungin kunto-terveysliikunnan iltaan osallistui 72 henkeä. Siinä ohessa kuntorasti-ilta sai listoille 106 suoritusta.

Tarkkuussuunnistuksessa oikeita rasteja sai valita oikein hartaasti. Kun aikaa ei otettu, kerrankin oli aikaa suunnistaa. Karttamerkkien lisäksi rastinmääritteet osoittautuivat tärkeiksi. Eipä niitä kuntorasteilla juuri taidetakaan katsella?

Kuntorasteilla ja usein kilpailuissakin suunnistamisen voi ehkä lopettaa, kun tulee rastiympyrään. Tai jo aikaisemminkin, kunhan jonkun lipun jossain näkee. Mutta tarkkuussuunnistuksessa suunnistaminen siinä kohdassa vasta alkaakin!

Tiistain esittelyillassa annettiin ratkaisukartat kaikille lenkin jälkeen. Ei niinkään sen tarkastamiseksi, olivatko kaikki leimat oikein, vaan niiden lisäoivallusten jakamiseksi, joita lajimuoto vaatii. Ratkaisuja sai katsella vielä kotonakin ja ovatpa ne nyt tämän tekstin liitteenäkin.

"Uudessakaupungissa kuhina"

Esittelyillan radan laatinut Jari Turto kaipaili reitille lisää korkeuspisteitä, mutta niitähän ei Mörnen pihapiirissä juurikaan ollut. Juuri nyt maajoukkueen mukana EM-kisoihin Tsekkiin matkaava lajihuippu oli innoissaan esittelyn U:gissa saamasta vastaanotosta.

Tehtiin kuulemma osallistumisessa näiden iltojen Suomen ennätys - hienoa! Suomen Suunnistusliiton tarkkuussuunnistajien sivuilla netissä on raportti tapahtumasta otsikolla "Uudessakaupungissa kuhina - 70 osallistujaa". Jutun perässä myös kaikki kartat ja illan harjoitustehtävät. Lue: www.trailo.fi

Valokuvasuunnistuskin liikutti kansaa

Runsas viikko aikaisemmin (8.5.) äitienpäivän 38. valokuvasuunnistus veti mukaan hienosti 333 osanottajaa. Sekin kuului kaupungin virallisiin kunto-terveysliikunnan tapahtumiin.

Pakkahuoneelta alkaneen radan oli laatinut ja valokuvat ottanut Reea Ruusuvuori. Hänen lisäkseen toimitsijoina puuhastelivat Maaria Ritasalo ja Roope Ruusuvuori.

Kuvarasteilla oli paljon lapsiperheitä. Valtaosa suunnisti pyöräillen. Ensi vuoden tapahtumaa jo myös ideoitiin - onhan silloin kaupungin 400-vuotisjuhlavuosi.

Veijo Viitanen

 

Liitteet