Vaativat SM-rastit Janakkalassa ja Anttolassa

7.6.2016

Vuoden ensimmäiset kesärastien SM-suunnistukset olivat vaativia koitoksia. Sunnuntaina (5.6.) suunnistettiin keskimatkat Anttolassa ja Janakkalassa.

Vakkarastilaisten edustus keskittyi kakkosryhmään Janakkalan Vähikkälään. Yli 75-vuotiaat miehet ja kaikki naiset suunnistivat suorat finaalit ilman karsintoja täkäläisille oudossa suppamaastossa. Pyhän karsinnat olivat hiukan eri tyypin maastoissa.

Daamien tulokset: D50 37. Päivi Miettinen -24.32 kärjestä; D55 48. Kirsi Laine -19.18 kärjestä; D65 18. Maija Verha -6.28 kärjestä; D65 24. Maaria Ritasalo -7.16 kärjestä.

Herrojen tulokset A-finaaleista: H65 44. Leo Koistinen -8.03 kärjestä; H70 49. Koitto Verha -20.52 kärjestä. Aamun karsinnassa vähän yli 20 minuutin suunnistamisen jälkeen Leo oli 13. tilalla ja Koki 15. tilalla.

Enni jatkaa huippuvauhdissa

Ykkösryhmän SM-keskimatkalla Anttolan Neitvuorella Vakka-Rastin jäsen Enni Jalava (TuS) jatkoi hienosti viime kesän mestaruusketjuaan.

Kevään ylioppilasjuhlien jälkeen tulivat SM-kultamitalijuhlat D20-sarjassa, jonka Enni hienon lopun ansiosta voitti kahdeksan sekunnin erolla Suunta-Seppojen Emmi Jokelaan. Hiisirastin Noora Koskinen vei SM-pronssin 1.13 kärjestä.

Finaalissa oli matkaa 3,8 km ja reitillä 12 vaativaa rastia. Myös 39 suunnistajan karsinnan Enni voitti jo aamupäivällä lähes puolentoista minuutin erolla seuraavaan.