Enni MM-hopealle Sveitsissä

19.7.2016

Enni 8. pitkällä matkalla.
Enni 8. pitkällä matkalla.
Ja loppukiri keskimatkalla.
Ja loppukiri keskimatkalla.
Ennin, Annan ja Leenukan viestijuhlaa loppusuoralla...
Ennin, Annan ja Leenukan viestijuhlaa loppusuoralla...
... sekä palkintotuuletukset (sivun kaikki kuvat Kari J.).
... sekä palkintotuuletukset (sivun kaikki kuvat Kari J.).

Uudenkaupungin Enni Jalava suunnisti ensimmäistä kertaa Suomen maajoukkueessa nuorten MM-kisoissa Sveitsissä. Hyvin sujunut viikko toi lopulta loistavana sinettinä viestien MM-hopeamitalin. Siitä on kannustavaa jatkaa kohti vieläkin kovempia tavoitteita.

Enni edustaa kilpasuunnistuksessa Turun Suunnistajia, mutta on edelleen Vakka-Rastin jäsen. Hän on hankkinut ensimmäiset rastiopit vakkasuomalaisissa metsissä ja on tuttu juoksija VaRa:n kuntorasteilla.

Nousu kansainväliselle huipulle on edennyt harjoituksista eri puolilla maata ja Eurooppaa. Nyt oli ansaittu paikka ensimmäisissä arvokisoissa Sveitsin Alpeilla, Engadinin seudulla.

Nuorten MM-kisojen ohjelma oli vaativa. Viikolle (28) suotiin vain yksi edes hiukan palauttava välipäivä, pitkän matkan kilpailun perään. Näin viikko eteni:

-Su 10.7. Scuol sprintti, Ennin sijoitus 50:s, Anna Haataja voitti MM-pronssia,

-Ma 11.7. Val Mustair pitkä matka, Enni hienosti 8:s, Anna voitti MM-kultaa,

-Ke 13.7. keskimatkan karsinta, Enni ryhmästään jatkoon 15. tilalla,

-To 14.7. Susch-Lavin keskimatka, Enni 14. tilalla,

-Pe 15.7. Tarasp viestit, MM-hopeaa joukkueelle Leenukka Hanhijärvi (vaihdossa 11:s), Enni Jalava (vaihdossa seitsemäs) ja Anna Haataja (maalissa toinen). Suomen miehille MM-pronssia, Sveitsi voitti molemmat viestit.

Nuorten MM-kisojen kisasivut: www.jwoc2016.ch/

Terveiset Sveitsistä!

- Ensimmäiset arvokisani Sveitsin Alpeilla ovat nyt ohitse. Arvokkaiden kokemusten lisäksi nuorten MM-kisat antoivat lisää motivaatiota ja uskoa omiin kykyihin. Toivottavasti saisin myös ensi vuodeksi ehjän harjoituskauden ja pääsisin osallistumaan nuorten MM-kisoihin Tampereelle, kirjoitti Enni terveisinään Sveitsistä.

- Kun muu Suomen joukkue pakkasi kassit ja suuntasi lauantaina kohti Zurichin lentokenttää, jäin mielelläni vielä nauttimaan vuoristomaisemista ja -maastoista Sveitsin rastiviikolle.

- Kuluvan vuoden kevät oli rankka ja tapahtumarikas: ylioppilaskirjoitukset, Turkin, Italian ja Sveitsin leirit, katsastuskisoja ja niihin valmistautumista sekä pääsykokeisiin lukemista. Ainakin aika on kulunut nopeasti.

- Heinäkuun alussa sain iloisia uutisia ja Suomeen palatessani odottaa muutto Uudestakaupungista Turkuun, jossa aloitan elokuun lopussa opiskelut psykologian parissa.

Ennin terveiset ja kisakommentit kokonaisuudessaan Tussin nettisivuilla www.turunsuunnistajat.fi/

Vakkarastilaisten lämpimät onnittelut MM-hopeamitalisti Ennille ja taustajoukoille!

 

Veijo V.