Am-keskimatka 13.5.2017 Kalannissa

6.4.2017

Am-keskimatkan suunnistuksen johtajana toimii Matti Salonen...
Am-keskimatkan suunnistuksen johtajana toimii Matti Salonen...
... ja hän sanoi kovasti opiskelleensa alan kirjallisuutta.
... ja hän sanoi kovasti opiskelleensa alan kirjallisuutta.

Vakka-Rasti järjestää Varsinais-Suomen Am-keskimatkan mestaruussuunnistuksen ja Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlakilpailun lauantaina 13.5. Kalannissa. Suunnistuksen kisasivut ovat juuri avautumassa.

Am-keskimatkan kilpailusivuille tulevat aikanaan tapahtumaan liittyvät olennaiset uutiset ja kilpailutekniset tiedot. Ensimmäiseksi luonnollisesti julkaistaan kilpailukutsu ja toisaalla ilmoittautumisten foorumi avataan Suunnistusliiton Irmassa.

Vakkarastilaisten ydinryhmä on valmistellut kilpailua syksystä alkaen. Kartantekijä Pekka Raulan kohdalla tämä tietysti tarkoittaa muutaman vuoden takaista syksyä. Sellaista se on uuden urheilukentän rakentaminen.

Myös ratamestari Koitto Verha on ollut liikkeellä oikeinkin hyvissä ajoin ja valvoja Teemu Nukki on reiteistä ja rasteista sanansa sanonut jo viime vuoden puolella. Hyvää suunnistusta veikot lupailevat vieraille.

Kilpailun johtaja Matti Salonen kertoi hymynkareisesti kovasti opiskelleensa alan kirjallisuutta. Innosta hehkuen hän on lueskellut Väinö J. Nurmimaan kirjaa Suunnistus (1. painos vuodelta 1956). Vähintään hyvin sujuvat järjestelyt ja suunnistamiset niilläkin opein.

VaRa:n kilpasuunnistajista mukaan voivat ilmoittautua H/D16-sarjalaiset ja nuoremmat. Myös toimitsijoiden ilmoittautuminen alkaa näillä näppäimillä kisasivuille tulevalla lomakkeella. Tervetuloa mukaan viimeistään kisapäivän talkoisiin!

Valmisteluista on jo nyt sovittu: keskiviikkona 10.5. pidetään tarkistusjuoksut ja perjantaina 12.5. ovat Kalannin Kahloisissa kilpailukeskuksen rakentamisen talkoot.

Veijo Viitanen