Maija SM-sekuntikamppailussa neljänneksi Alavudella

22.5.2017

Maija kiri viimeiset rastivälit kärkivauhdissa.
Timo palasi SM-rasteille ja suunnisti kymppisakkiin.

Vuoden ensimmäiset kesärastien Suomen mestaruuskilpailut suunnistettiin sunnuntaina (21.5.). VaRa:n edustus keskittyi keskimatkojen kakkosryhmään Alavudelle, josta kotiutuikin SM-plakettipalkinto.

Maija Verha suunnisti D70-sarjassa neljänneksi, SM-plaketille. Sarjaan osallistui 21 daamia. Suoran finaalin matkana oli 1,7 km ja rasteja reitillä kahdeksan kappaletta.

Ikäryhmän kärkinelikko kävi tiukan sekuntikamppailun. Espoon Eeva Tanska voitti 26 sekunnilla hopean jakaneen Pyhärannan Helena Mannerveden (RaLu) ja Ylistaron Eila Seppälän. Maija jäi mitalista neljä sekuntia.

D70-sarjassa aika ratkaiseva oli viides rasti. Siinä Maija teki yli kahden minuutin virheen. Vaikka viimeiset välit kulkivat hurjaa kärkivauhtia, mestaruus jäi 30 sekunnin päähän.

Alavuden Tuurissa ikämiehet suunnistivat aamulla karsinnat ja myöhemmin päivällä finaalit. Rasitusta riitti aika lämpimässä kelissä.

Vakkarastilaisten tulokset: H50 10. Timo Helin (karsinnassa 5.), H70 15. Leo Koistinen (7.) ja H70 43. Koitto Verha (14.).

SM-keskimatkojen ykkösryhmä kilpailtiin samaan aikaan Kangasalan Ponsassa moni-ilmeisissä kalliomaastoissa. Sieltä ei voitu raportoida onnistumisia Uuteenkaupunkiin.