Terveiset Joensuun Enosta

19.6.2017

Riitta tulossa avausosuudelta vaihtoon
Riitta tulossa avausosuudelta vaihtoon
Reea toisen osuuden loppusuoralla
Reea toisen osuuden loppusuoralla
Senni lähestymässä viimeistä vaihtoa
Senni lähestymässä viimeistä vaihtoa
Helena kohta jo maalissa
Helena kohta jo maalissa
Venla-joukkueemme maalileimaus
Venla-joukkueemme maalileimaus

Suomi 100 -juhlavuoden Jukola juostiin Enossa, jossa kisakeskus oli kylän keskustassa. Järjestäjän tietojen perusteella paikalle saapui noin 16 500 suunnistajaa. Hienosti sujuneisiin järjestelyihin osallistuivat ilmeisesti myös lähes kaikki paikalliset asukkaat. Erilaisia myyntipisteitä ja pieniä kahviloita yms. oli monilla pihoilla. Toki jotain pientä huomautettavaakin aina löytyy. Esim. ennakkotiedoissa oli kerrottu, että parkkialueelta kisakeskukseen olisi pitänyt olla matkaa 3,4 km, mutta mittaajalla oli varmaan ollut pitkät jalat, kun länsisuomalaisen (GPS) mielestä taisi matkaa olla yli 5 km.

Keli oli viime vuoden myrskyyn verrattuna poikkeuksellisen hieno. Tosin Venlojen viestin aikana mitatut hellelukemat olivat jopa hieman liikaa ja Jukolan osalta yhteislähtöön osallistuneet saivat loppumatkalla nauttia pienestä sateestakin. Viestien lähtö tapahtui kadulta kylän kirkon vierestä ja lähtölaukauksena soitettiin tällä kertaa kirkonkelloja.

Vakka-Rasti osallistui yhdellä joukkueella sekä Venlojen että Jukolan viestiin. Venloissa juoksivat Riitta Hirvonen, Reea Ruusuvuori, Senni Hirvonen ja Helena Koistinen. Ensikertalaisena Senni suoriutui osuudestaan erinomaisesti. Ekalla rastilla oli kuulemma ollut vähän haasteita, mutta kun sai radantekijän juonen päästä kiinni niin loppumatka meni hyvin. 

Myös varamiehinen Jukola joukkue sai kelpo tuloksen. Joukkueessa juoksivat tänä vuonna Roope Ruusuvuori, Timo Helin, Timo Penttilä, Mikko Itäranta, Timo Tuominen (se varamies), Riku Salminen ja Petri Kaskinen.

Vakka-Rastin jäseniä löytyi myös useasta muusta joukkueesta. Esim. joukkueet Raula team  ja Pietinalhon pamaus osallistuivat Jukolan viestiin.

Jukolan viestin lähtöä oli tänä vuonnakin paikan päällä seuraamassa presidentti puolisoineen, ja yleisöä oli niin paljon, ettei kovin lähelle oikein edes päässyt katsomaan. Mutta alueelle oli järjestetty kahdelle eri kentälle valtavat screenit, joista kisan kulkua sai seurattua.

Seuraavat kaksi vuotta Jukola on taas meitä lähempänä, ensi vuonna Lahdessa ja sen jälkeen Kangasalalla. Sitten taas isommalla joukolla mukaan! Jenni Haukion sanoja lainaten "tämä on kokemus, jonka toivoisi jokaisen suomalaisen pääsevän kokemaan".

 

t. VaRamies Timo