Neljä Am-mitalia mestaruusrasteilta

11.9.2017

Tuulikki (D40) mestarina Turun sprintissä. Antti (H45) oli kuudes, Koki (H70) keskittyi VS-yörasteille.

VaRa-suunnistajat saavuttivat kaksi mitalia sekä Varsinais-Suomen yösuunnistuksen että sprintin mestaruuskilpailuista. Kisat käytiin perjantaina (8.9.) Somerolla ja sunnuntaina (10.9.) Turussa.

Someron Rainummella oli sikäläisen Esan 100-vuotisjuhlakilpailu. Mukana vain 143 yösuunnistajaa, joista 16 kilpaili nuorten sarjoissa. Pimeä laji on selvästi kokeneiden suunnistajien suosiossa.

Raimo Reunanen saavutti H80-sarjan hopean ja Maija Verha D70-sarjan pronssin. Koitto Verha sijoittui H70-sarjassa seitsemänneksi. Radat ja rastit olivat kovin päiväsuunnistuksen tyyppisiä.

Varsinais-Suomen sprinttisuunnistukseen pyhänä löytyi isompaa innostusta ja avoimessa kisassa Turun Iso-Heikkilän alueella oli 215 osanottajaa. TuMe:n järjestelyjä johti Rauli Helkkula, VaRa-jäsen.

Tuulikki Karru saavutti D40-sarjan kultamitalin ja Riitta Hirvonen D45-sarjan hopeamitalin. Sprintti Turussa uudella alueella oli vahvasti taajamasuunnistusta.

D55-sarjassa Päivi Miettinen sprinttasi neljänneksi, H70-sarjassa Leo Koistinen viidenneksi, D16-sarjassa Senni Hirvonen viidenneksi ja Matilda Kauha kuudenneksi sekä H45-sarjassa Antti Karru kuudenneksi.