VaRa:lle viestisuunnistuksen SM-kultaa Hausjärveltä

17.9.2017

Kirsi, Maaria ja Maija. Tuoreet Suomen mestarit viestirasteilla.
Kirsi, Maaria ja Maija. Tuoreet Suomen mestarit viestirasteilla.
Viestin SM-mitaleita on mukava tavoitella.
Viestin SM-mitaleita on mukava tavoitella.
Ja väristä riippumatta kivaa on, kun mitsku killuu kaulassa.
Ja väristä riippumatta kivaa on, kun mitsku killuu kaulassa.

VaRa saavutti D60-sarjan viestisuunnistuksen Suomen mestaruuden Hausjärvellä lauantaina (16.9.). Mestarijoukkueessa suunnistivat Kirsi Laine, Maaria Ritasalo ja Maija Verha.

Joukkueen suunnistajista jokainen teki jonkin pienen virheen, mutta ratkaisevaa tuloksessa ja mestaruudessa oli suurien pummien välttäminen. Sama kolmikko oli SM-hopealla kaksi vuotta sitten.

Onnittelut tuoreille Suomen mestareille!

 

H60-sarjassa VaRa oli kymmenes joukkueella Koitto Verha, Leo Koistinen ja Timo Helin, joka oli ankkureista uljaasti nopein. Sarjaan osallistui 23 joukkuetta.

SM-viestien ykkösryhmästä Espoon erämaista tuli plakettipalkinto Uuteenkaupunkiin. VaRa-jäsen Enni Jalava (TuS) ankkuroi seuransa neljänneksi. D20-sarjaan osallistui 18 joukkuetta.

Pyhän (17.9.) SM-sprintissä Helsingin Kannelmäen kortteleissa Enni Jalava oli kahdeksas D20-sarjassa. Sprintin H70-sarjan A-finaalissa Leo Koistinen oli 15:s.

 

"SM-kullan saavuttaminen tuntui tosi hienolta"

VaRa-mestareista Kirsi ja Maaria suunnistivat ensimmäisen SM-kultansa. Maijalla mitaleita on vino pino ja mestaruuksiakin laskematon määrä.

- SM-kullan saavuttaminen tuntui tosi hienolta. Yli 30 vuotta piti tällä tasolla kilpailla, huippusaavutusta tavoitella ja odottaa, hehkui tyytyväisyyttä seuran kakkostilalta kärkeen nostanut Maaria.

- Viestin vaihdossa oli jännittävää odotusta, kuten yleensäkin. Pääsin hyvin keskittyneenä metsään ja kiinni suunnistamiseen. Luin tarkkaan kivet, suot, käyrät. Piti juosta varmistellen, kun kallioilla oli liukasta. Pääkopastahan rastien löytäminen usein on kiinni! Maasto oli melkoisen avonaista, meille veteraaneille sopivaa.

- Viestin viimeinen rasti näkyi aika kauas Hausjärven Nyryn keskukseen. Oli hienoa nähdä, kun Maija sitten leimasi siellä ykkösenä.

- Tunnelmassa lämpöisää oli myös se, että meijän Teemu sai olla paikalla, kannustamassa ja todistamassa äitinsä ensimmäistä SM-kultaa.

- Teemukin suunnisti hienosti, nosti seuransa Espoon Akilleksen H35-sarjassa viidenneksi, vain runsaan neljän minuutin päähän mitalista, jutteli mestari-Maaria pyhän puhelinhaastattelussa.

Veijo V.