Kuntosuunnistajille käyttöön uusi palvelu - Rastilippu

4.4.2018

Suunnistusliitto on julkaissut kuntosuunnistajien ja järjestäjien avuksi uuden palvelun nimeltään Rastilippu. Ensimmäinen vaihe on jo nyt käytettävissä, voit etsiä kaikki Suomen kuntorastit yhdeltä sivustolta ja rastilippu-tunnuksella merkittyihin tapahtumiin voit halutessasi ilmoittautua ennakkoon ja maksaa osallistumisen sivuston kautta. Järjestäjille palvelun käyttöönotto helpottaa ja nopeutta ilmoittautumisia ja maksutapahtumaa.

Rastilippu-palvelu mahdollistaa seuroille online-tulosten käyttöönoton, koska toiminto on sisäänrakennettu palveluun. Osallistuja näkee heti tulokset ja väliajat web-sivuilta ja emit-kuittitulostepaperista voisi kokonaan luopua.

Rastilippu-palvelu toimii hyvin sekä tietokoneen selaimella, että älypuhelimessa. Esim. kesälomamatkalla on karttapohjaisesta hausta helppo hakea lähimmät kuntorastit, sekä halutessasi ilmoittautua ja myös maksaa. Suunnistuksen jälkeen näet palvelusta online-tulokset.

Myöhemmin palveluun lisätään myös erilaisten liikuntasetelien ym. maksumahdollisuudet.

 

Rastilipun käyttäminen

Rastilippuun kirjautumiseen tarvitset Suomisport-tunnuksen. Tunnusta varten tarvitaan sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä henkilötunnus.

Kun olet tunnuksen luonut, Rastilippuun voi kirjautua syöttämällä sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja sen jälkeen avaamalla sähköpostiin tulleen linkin tai syöttämällä tekstiviestillä tulleen koodin. Suunnistajalle palvelun käyttäminen on ilmaista.

 

Käyttö Vakka-kuntorasteilla

Vakka-Rastissa toistaiseksi vielä ilmoittautumiset ja maksut hoidetaan pelkästään vanhalla tavalla, tapahtumiamme voit kyllä etsiä palvelusta. Ensi kauden aikana on tarkoitus testata rastilippu –palvelua jossain tapahtumassa.

Jos uusi palvelu kiinnostaa, ota yhteyttä, tarvittaessa voimme järjestää asiaan liittyvää koulutusta. Myös Suunnistusliiton edustaja (KL) on ilmoittanut mahdollisuuden osallistua Rastilipun esittelyyn ja käyttöönottoon.

Kari Jalava