Neljä Am-mitalia Someron suppamaastoista

3.6.2018

Matti on Varsinais-Suomen mestari sekä keskimatkoilla että viestissä.
Matin viestikartta Sauvosta. Reitissä hurja kupru 6-7 rastivälillä.

Vakka-Rastille löytyi mukavasti neljä mitalia Varsinais-Suomen keskimatkan aluemestaruuskilpailusta sunnuntaina (3.6.) Somerolla. Siellä suunnistettiin vuoden teeman mukaisesti supissa.

Am-kultaan ylsi kovatasoisessa H60-sarjassa Matti Salonen, kolmen viikon takaisen viestinkin mestari. Hän voitti Angelniemen Ilkka Saarimäen selvällä 27 sekunnin erolla. Avoimessa kilpailussa Matti oli toisena, neljä sekuntia kärjestä.

Varsinais-Suomen muut mitalistit: hopeaa Raimo Reunanen H80, pronssia Timo Helin H50 ja niinikään pronssia Maija Verha D70.

Muut lähelle mitalia yltäneet rastilaiset: 4. Leo Koistinen H70, 4. Maaria Ritasalo D65, 8. Tuulikki Karru D40, 15. Antti Karru H45 ja 21. Koitto Verha H70.

Käytettyä maastoa luonnehdittiin nopeakulkuiseksi kangasmaastoksi, johon vaihtelua toivat tiheämmät taimikkoalueet. Ja tietysti oli myös niitä suppia!

Tuore Suomen mestari Maija Verha sanoikin viikolla, että tänä vuonna suunnilleen kaikki arvokilpailut, tulevalla Jukolalla täydennettynä, taidetaan suunnistaa suppamaastoissa. - Ja sitten sellaisia metsiä saa odotella taas ainakin kymmenen vuotta...

Varsinais-Suomen Am-viesteissä kolmisen viikkoa sitten Sauvossa VaRa saavutti H55-sarjan viestikultaa joukkueella, jonka jäsenistä jokainen oli oman osuutensa nopein. Mestaruus on harvinaista herkkua miesten puolella, josta ankkuri Matti Salonen raportoi:

- Mainittavaa joukkueen suorituksessa oli Timo Helinin huippujuoksu avauksessa. Timo repäisi heti 20 minuutin kaulan seuraavaan.

- Leo Koistinen juoksi toisella osuudella varmasti itseään nuorempia vastaan ja vain lisäsi johtomarginaalia.

- Itse yritin laittaa ankkurina kisaa jännemmäksi ja tein 6-7 välillä lähes 10 minuutin virheen, kun luin kartasta väärää rastiväliä. Tämäkään ei vienyt Vakka-Rastilta voittoa, vaan marginaalia kisan kakkoseen, Turun Metsänkävijöihin, jäi lähes puoli tuntia.

Kulta on aina kultaa! Ja Matin kartta jutun ohessa.