Hopeaa opiskelijoiden MM-viestistä ja voitto Fin5-viikolta

22.7.2018

Enni aloitti hienosti kärjessä MM-viestin Kuortaneella...
... ja hopeaahan siitä lopulta tuli - Onnea Enni (vas.), Alexandra ja Sanni.
Opiskelijoiden MM-hopean suunnistivat Enni, Sanni ja Alexandra. (Kuvat: Kari J.).

Uusikaupunkilaisten suunnistajien saavutukset loppuviikolla olivat hienoja. Enni Jalava voitti lauantaina (21.7.) opiskelijoiden MM-viestin hopeaa ja Maija Verha nousi perjantaina (20.7.) kärkeen Fin5:llä.

Sekä opiskelijoiden MM-suunnistukset että Fin5-viikon rastit sijoittuivat samoille seuduille, Seinäjoen ja Kuortaneen maisemiin. Osittain kilpailut kulkivat lomittain ja viikkoa kuumensivat hurjat helteet.

Opiskelijoiden MM-viikko alkoi sprinttiviestillä tiistaina. Suomi sijoittui kuudenneksi. Torstain henkilökohtaisessa sprintissä Lakeuden Ristin juurella suomalaisia ei siunattu mitaleilla.

Keskiviikon keskimatkoilla Virpimäessä hienosti mestaroi Ikaalisten Aleksi Karppinen. Naisista suomalaisten parhaaksi nousi Enni Jalava, 14. tila.

Perjantain pitkät matkat olivat sinivalkoisille mitalittomat. Miesten kymppikärjessä kuitenkin kolme suomalaista, taas paras oli Aleksi Karppinen (viides). Naisilla ei mennyt yhtä hyvin: 12. Alexandra Enlund, 17. Katja von Schoultz ja 23. Enni Jalava.

Lauantain viesteissä sitten helähti: Suomelle kaksi hopeaa. Naisten viestin aloitti loistavasti kärjessä Enni Jalava. Siitä jatkoivat Sanni Kivelä ja Alexandra Enlund, ja viesti oli kerrassaan jännittävä.

Samoin olivat sekuntipelin tilanteet miesten viestissä. Hopealle suunnistivat Aleksi Anttolainen, Aleksi Karppinen ja Eetu Savolainen. Molemmat viestit voitti Norja ja pronssit vei Sveitsi.

Maija voitti Kainuun tapaan Fin5-rastiviikon

Maija Verha voitti perjantaina päättyneen Fin5-rastiviikon D70-sarjan selvällä erolla. Voitto olisi ollut jopa ylivoimainen, ellei torstaina olisi ollut sitä vissiin vähemmän mieluisaa lajia, sprinttiä.

H70A-sarjassa Leo Koistinen sijoittui seitsemänneksi ja Koitto Verha 20:nneksi. H45AL-sarjan Antti Karru suunnisti 11. tilalle ja D40AL-sarjan Tuulikki Karru 14. tilalle.

Viikon helteissä selviytymisen puolesta kamppailivat kuntosuunnistajatkin. Osa heistä jatkoi sunnuntaina alkaneelle O-Ringen 5-dagars -viikolle Ruotsiin ja osa tyytyy paikalliseen Vakka-Suomen kuntorastiviikkoon.