Erkin Mailin palkintovakka Rasti-Raimolle

26.8.2018

Erkki Luntamon Maija-tytär notkorastilla.
Erkki Luntamon Maija-tytär notkorastilla.
Mailin mestari Rasti-Raimo ja Maija, takana ratamestari Timo P.
Mailin mestari Rasti-Raimo ja Maija, takana ratamestari Timo P.
Anne, Jaana, Veijo, Mika ja Anna (oik.). Toimitsijana Mari (vas.).
Anne, Jaana, Veijo, Mika ja Anna (oik.). Toimitsijana Mari (vas.).
Anneli, Simo ja Helena ilmoittautuivat myös.
Anneli, Simo ja Helena ilmoittautuivat myös.
Maijalla riitti juttukavereita Prykin pihalla.
Maijalla riitti juttukavereita Prykin pihalla.

Rasti-Raimo Reunanen sai kiinnityksen viimeisimpään Erkin Mailin palkintovakkaan tiistaina (21.8.) Hakametsän maastoissa. Tilaisuutta kunnioitti mukana olollaan Erkki Luntamon tytär Maija Toivonen.

Erkin Maili on perustettu Vakka-Rastin erityiseksi kuntorastien tapahtumaksi vuonna 1999, seuran kunniajäsenen Erkki Luntamon juhlistamiseksi. Hän täytti silloin 85 vuotta.

Tiistaina suunnistettiin juhlavasti 20. maili. Hallinnossa on tehty päätös, että tämä jäi viimeiseksi arvokkaaksi tilaisuudeksi neljä vuotta sitten edesmenneen Erkin kunniaksi.

Tapahtumassa poikkeavaa ovat naisten ja miesten ikähyvitykset. Kaikki suunnistavat saman pituisen matkan ja saman radan. Mailin matkalla ikähyvitykset muokkaavat tuloslistaa uuteen malliin.

Pryki oli tilaisuuden keskuspaikkana ja rastit olivat Hakametsässä, hyvinkin pienellä alueella. Siellä ohittajia ja vastaantulijoita riitti. Kahdeksan rastin radan oli tehnyt Timo Penttilä. Kaikki rastit olivat määritteiltään erilaisissa kohteissa, ei ollut pelkkien kivien kautta kulkua, kuten kuntorasteilla valitettavan usein!

Tällä kerralla metsässä huikean nopeita olivat Pasi Nurmi ja Timo Helin. He suunnistivat mailin noin 13 minuuttiin.

Ikähyvitysten jälkeen tuloslistan ykkönen oli Rasti-Lukon pyhärantalainen Helena Mannervesi, D70-sarjassaan Suomen huippuja.

Vakkarastilainen kärkinelikko tuloksissa oli Raimo Reunanen, Leo Koistinen, Pasi Nurmi ja Timo Helin. Kaikkiaan rasteille osallistui 71 kuntoilijaa ja tulokset eri muodoissa ovat netin kuntorastisivuilla.

Ensimmäisen Erkin Mailin kaksi vuosikymmentä sitten voitti juurikin Raimo Reunanen. Mukavasti tässä ympyrä sulkeutui, kun viimeisen mailin ykkönen oli taas Rasti-Raimo.

Erkki Luntamon tytär, viidestä lapsesta toiseksi nuorin, Maija Toivonen kiersi myös mailin rastit kuivin tossuin, kevyin askelin.

- Hieno kokemus, oli upeaa saada olla mukana, kiitteli Maija, jolla tuttuja ja juttukavereita oli rastilaisten joukossa vaikka kuinka.

VaRa:n toisen kunniajäsenen, kaksi vuotta sitten edesmenneen Valter Hirvosen tapahtuma Valtsun Virsta jatkuu vielä kahden vuoden ajan. Siten vuonna 2020 tulee täyteen 20. kerta ja neljännen kiertopalkinnon summaus.

Veijo V.