Mikkelistä Maijalle SM-pronssi

27.8.2018

Maija kiipesi pronssille pitkän matkan SM-rasteilla.

Tällaisia ne ovat kunnon jyrkänteet Saimaan rannoilla Etelä-Savossa.

Maija Verha sijoittui SM-pronssille pitkän matkan Suomen mestaruuskilpailussa Mikkelissä sunnuntaina (26.8.). Sarjana oli 20 osallistujan D70-ikäluokka.

Aikaisemmin keväällä Maija Verha voitti keskimatkojen SM-kultaa. Nyt pyhänä mitalit jaettiin järjestyksessä 1) Eeva-Liisa Korkeakangas RaJu 43,33, 2) Tuulikki Karvinen HS 45,02, 3) Maija Verha VaRa 45,33.

Maija johti 3,7 km:n suunnistusta kuudennella lipulla. Edessä hankalassa rinteessä oli vielä iso kivi ja sen perään alamäessä viimeisenä rastina hiukan pienempi kivi.

Seiskarastilla tuli kaartelussa selkeä parin minuutin pummi ja kasirastilla kului virheen jälkeisessä varmistelussa puolisen minuutttia liikaa aikaa.

Siinä kaksi kovaa kilpasiskoa livahti ohi. Loppusuoralla Maija oli sarjansa nopein. Arvokas se oli SM-pronssikin vaativassa Neitvuoren maastossa!

D65-sarjassa myös Maaria Ritasalo pääsi yhdellä juoksulla. Suunnistuksen tulos finaalissa 24. tila.

Sen sijaan miesten sarjojen edustajamme karsivat paikoista A-finaaleihin jo lauantaina. Onnistumisprosentti oli 50.

Timo Helin suunnisti H50-sarjan A-finaalissa vahvasti 13. tilalle ja Matti Salonen H60-sarjan A-finaalissa sitkeästi 32. tilalle.

H70-sarjan B-finaalissa Leo Koistinen oli hienosti toisena ja Koitto Verha heti perässä kolmantena. Ne olivat hyviä harjoitusjuoksuja ne.

Saimaan Luonterin rannoilla syntyneet tulokset SM-kisasivuilla netissä. Siellä myös tutustumisen arvoiset eteläsavolaiset kartat ja reittihärvelit radoista, joissa oli aika vähän rasteja mutta paljon reitinvalintaa.