SM-kultaa ja elämyksiä Halikon syystuplasta

15.10.2018

Kauden tuplamestarin Maijan lennokasta menoa D70-sarjan rasteilla.
Kauden tuplamestarin Maijan lennokasta menoa D70-sarjan rasteilla.
Halikko-viestissäkään rastilaiset eivät unohtuneet ihailemaan hienon ruskan värittämiä syysmaisemia.
Halikko-viestissäkään rastilaiset eivät unohtuneet ihailemaan hienon ruskan värittämiä syysmaisemia.

Maija Verha voitti D70-sarjan Suomen mestaruuden erikoispitkillä matkoilla sunnuntaina (14.10.) Salossa. Erilaisia elämyksiä haettiin jo myös lauantaina (13.10.) viestistä Halikon syystuplassa.

Maija Verha voitti SM-kullan selvällä, lähes kolmen minuutin erolla. Se oli kauden toinen Suomen mestaruus ja hienosti myös vuoden neljäs SM-mitali.

Erikoispitkä matka oli Salakallion metsissä 4,9 kilometrin pituinen. Eihän se nyt mikään erikoisen pitkä lenkki ollut, kun ikädaamien kärjen juoksuaikakin yhdeksän rastin kautta oli alle tunnin.

- Melkoista mummosarjaahan tämä jo on, kun radat ovat näin lyhyitä, vaikkapa ikäluokkaa nuorempiin D65-sarjalaisiin verrattuna. Tällä kaudella radat ovat olleet kovin alimittaisia, huokaili mestari-Maija pyhän voiton jälkeen.

- Ennakolta en oikein uskonut näin hyvään tulokseen. Tässä on ollut suunnistamisessa vähän taukoa ja takana pitkä kausi. Fiilis taitaa jo kääntyä kauden lopun odotteluun.

- Aika yksin sain metsässä mennä. Oli tarjolla vain vähän reitinvalintaa. Ykkösvälillä vastaan tullut kilpasisko (EE:n Mirja-Liisa Sulander) sekotti aika pitkäksi aikaa keskittymistä.

Maijan rata kierteli tasaisessa maastonosassa. Pahimpien jyrkännemäkien rinteille ei suunnistettu. Edes lopussa ei ollut hulppeita korkeuseroja.

SM-erikoispitkillä Raimo Reunanen sijoittui kuudenneksi H80-sarjassa. Se oli taas plakettisijoitus ilman palkintoa, kun näitä kannustuksia annetaan vain vähän nuoremmille. Taannoisen SM-yön Rasti-Raimo joutui jättämään väliin kurkkukivun takia.

H50-sarjan 70 osallistujan joukossa Timo Helin suunnisti hyvälle 12. tilalle, nelisen minuuttia palkinnosta jääneenä.

Muiden rastilaisten sijoitukset: H60 21. Matti Salonen, H70 42. Koitto Verha, D65 33. Maaria Ritasalo ja D55 33. Päivi Miettinen.

 

Halikko-viestistä hyväksytty suoritus

Jo lauantaina Vakka-Rastin värit olivat ainoana vakkasuomalaisseurana esillä Salon Salakallion ruskametsissä. Joukkue sai 15-osuuksisen Halikko-viestin noin 100 osallistujan joukosta hyväksytyn lopputuloksen ja 76. sijan.

Joukkueessa suunnistivat Matti Salonen, Helena Koistinen, Riku Salminen, Kari Jalava, Päivi Miettinen, Mari Suomi-Aarnio, Ida Arola, Senni Hirvonen, Matilda Kauha, Peppi Vuorela, Riku Mälkiä, Hannele Raula, Mikko Raula, Mari Kauha ja Riitta Hirvonen.

Useana vuotena VaRa:n viestitys on päättynyt harmillisesti niin sanottuun hylsyyn. Nyt kaikki olivat 1500 osanottajan joukossa ja rastiryppäiden keskellä kiitettävän tarkkoina. Näinhän ne karttuvat hienosti suurkilpailun kokemukset.

Veijo V.