Alina-rasteilla ennätyslämmintä ja runsasta osanottoa

24.4.2019

Reitti selvä, metsään mieli (Maija, Maarit, Inkeri).
Reitti selvä, metsään mieli (Maija, Maarit, Inkeri).
Opetusta ja ohjausta alkuun.
Opetusta ja ohjausta alkuun.
Myös nuorta vauhtia...
Myös nuorta vauhtia...
...metsien kätköissä.
...metsien kätköissä.
Raimot kivirastille.
Raimot kivirastille.
Juha ja Touko leimaukseen.
Juha ja Touko leimaukseen.
Lippu näkyy, mutta missä leimasin?
Lippu näkyy, mutta missä leimasin?

Noin 120 suunnistushenkilöä oli paikalla, kun Kalannissa juhlistettiin tiistaina (23.4.) kevään siihen mennessä lämpimintä päivää Alina-rasteilla. Oli se nyt vaan eri nautintoa kuin Vakka-avausrastien räntäsateessa kaksi viikkoa sitten!

Lähes uskomaton keväthelle helli suunnistajia Kalannin Urheilukentän lähimetsissä. Maasto oli jo kuivaa ja rastit mukavasti laadituilla radoilla pientä "haastetta" tarjoamassa.

Kaksi viikkoa sitten Vakka-kauden avauksessa Käätyjärvellä oli mukana noin 25 osanottajaa ja viikko sitten Saarnistossa 85 osanottajaa. Ja nyt sitten Alina-rasteilla rikkoutui oikein kunnolla ensimmäinen sataluku.

 

Mukana oli kevään koulutukseen osallistuneita tai muuten vaan ensikertalaisia sekä nuoria. Sekä tietysti kokeneita ja paljon nähneitä suunnistajia, pihkaniskoiksi tai koukkupolviksi heitä kuuluneekin kutsua.

Aika moni valitti maastossa vielä huonoa kevätkuntoaan tai muuten vain verkkaista kulkuaan. On ollut pientä kremppaa ja sellaista...

Pukeutuminenkin oli kuulemma ollut vaikeaa, ihan liikaa tuli laitettua vaatetta metsäliikuntaan. Mutta kovasti iloisella ilmeellä kaikkineen otettiin jopa juoksuaskelia, hymy oli herkässä!

Illan nuorin osanottaja taisi olla Karlinin suvun jälkipolvea, Malla 4 kk ! Ja vanhimmat eräveikot lukuisia vuosikertoja yli 80-vuotiaita.

Vakka-Rastin perustajajäsenistäkin mukana oli tiistaina ainakin kolme: Touko Heino, Raimo Nurmi ja Raimo Reunanen (VaRa perustettiin juuri huhtikuussa 47 vuotta sitten, 4.4.1972).

 

Vakka-kuntorastit jatkuvat tiistai-iltaisin lokakuulle asti. Vielä ehtii siis mukaan - tervetuloa rasteille !

Seuran muuhunkin toimintaan kannattaa osallistua. Viikonloppuna (su 28.4.) on mm. polkujuoksu-kävely Uudenkaupungin Lasamäen maastoissa. Se on kaupungin kuntotapahtumana maksuton tilaisuus.

Omilla tahoillaan rastilta rastille etenevät VaRa-kilpasuunnistajatkin. Tänä keväänä on jo voittoja tullut, kansainvälisistä suurkilpailuista alkaen.

 

Veijo V.