Äitienpäivänäkin lämmittävää liikuntaa

15.5.2019

Ykkösrastista aloitettiin...
Ykkösrastista aloitettiin...
... ja tässä ollaan jo loppusuoralla.
... ja tässä ollaan jo loppusuoralla.
Ihan kaikki eivät ehkä näin notkeasti alkuverrytelleet?
Ihan kaikki eivät ehkä näin notkeasti alkuverrytelleet?
Pienimpien polkijoiden pyörissä tarvittiin apupyöriä.
Pienimpien polkijoiden pyörissä tarvittiin apupyöriä.
Kokeneemmat käyttivät maastopyöriä. (Kuvat: Reea).
Kokeneemmat käyttivät maastopyöriä. (Kuvat: Reea).

Äitien juhlaa! Tämä mukava sanapari syntyi rastikirjaimista, kun perinteisessä Äitienpäivän (12.5.) valokuvasuunnistuksessa kierrettiin 12 lipun rata. Mukana oli hienosti 345 osanottajaa.

Äitienpäivän valokuvasuunnistus on aloitettu vuonna 1979. Nyt sunnuntaina oli 41. kerta - jos mistä, niin tästä tapahtumasta voidaan käyttää perinteinen -nimitystä!

Järjestelyissä mukana olleet ilahtuivat osallistujien määrästä. Vaikka oli aika kolea keli, taisipa joitakin vesipisaroitakin tipahdella taivaalta.

- Ihmiset ovat Äitienpäivänä hyvällä tuulella. Valokuvasuunnistukseen tullaan perhekunnittain, kertoivat järjestäjät.

Kaupungin kuntotapahtuman idea on saada väki paitsi liikkumaan, myös tutustumaan kaupungin maisemiin uusista kuvakulmista. Jos jotain paikkaa ei Uudenkaupungin Sanomissa julkaistuista kuvista tunnistanut, auliisti annettin apua ja vinkkejä. Sitten oli taas uusi kohde tuttu!

Reea Ruusuvuori oli tehnyt kivan radan ja ottanut hyvät kuvat, pääosin keskikaupungin itäisistä osista, Myllymäen ja Hakametsän suunnilta. Lehtijutun mukaan vaikein kohde taisi olla kuudes rasti, Itäpuiston vähemmän tunnetulla leikkialueella.

Rataa kierrettiin kävellen ja juosten sekä pääosin pyöräillen. Nuorimmilla olivat pyörissään vielä apupyörät. Vanhemmat painalsivat hiukan kovemmalla vauhdilla, maastopyörilläkin polkien. Kypärä oli mukavasti lähes jokaisen etenijän päässä.

Osanottajien kesken arvottiin Pakkahuoneen lahjoittamia palkintoja. Jos juuri tapahtuman yhteydessä ei siellä kesäkeitaalla huomannut poiketa, niin sinne sitten toisella kertaa - Pakkahuoneen muhkeat munkit kutsuvat kaffeelle!

- Saimme mukaan 345 osanottajaa. Hieno luku, vaikka ilma oli niin kolea. Kyllä tätä tapahtumaa kannattaa ilman muuta jatkaa, iloitsi järjestelyissä pitkän päivän värjötellyt Maaria Ritasalo VaRa:n kuntojaostosta.

Veijo V.