Piirinmestarit v. 1981 rinnakkain; Jukola-nostalgiaa 2019

18.6.2019

Kalle eli Mikael leimaa rastilla 80-luvun alussa...
Kalle eli Mikael leimaa rastilla 80-luvun alussa...
...ja myös Antti samoihin aikoihin...
...ja myös Antti samoihin aikoihin...
...sekä vielä Pasikin sen ajan juniorin tyylillä.
...sekä vielä Pasikin sen ajan juniorin tyylillä.
Pj-Heikki palkitsi v. 1981 VaRa-joulujuhlassa koko mestarijoukkueen.
Pj-Heikki palkitsi v. 1981 VaRa-joulujuhlassa koko mestarijoukkueen.

Vakka-Rastin vuoden 1981 piirinmestarit seisoivat Kangasala-Jukolan (15.6.) lähdössä rinnakkain. Kun vielä VaRa-joukkueen kolmaskin lenkki oli kolmannella osuudella, niin uutta Jukola-nostalgiaa oli syntynyt.

VaRa:lle Varsinais-Suomen piirinmestaruuden vuonna 1981 H10-12 RV-viestisarjassa voittivat Kalle Heerman, Antti Karru ja Pasi Nurmi.

Lauantaina Kangasalla VaRa:n Antti ja Samba Trail Running Club -seuraa edustanut Kalle starttasivat rinnakkain. Nykyisin nimeä Mikael Heerman käyttävä mies tunnisti tutut seuravärit ja -logon. Antti kertoi asiasta ensin WhatsApp-ryhmälleen:

"Erikoinen yhteensattuma Jukolasta. Lähtöviivalla vieruskaveri totesi, että on kiva startata Vakka-Rastin vierestä, kun on itsekin aikoinaan edustanut samaa seuraa.

Lause jäi mieleen ja piti maanantaina selvittää, kuka vieressä oli. Jukolan lähtölistan tutkimisen ja pienen googlailun jälkeen löysin sähköpostin ja laitoin viestiä. Parin tunnin päästä vastaus varmisti, että vieressäni oli ollut Mikael Heerman.

Vakka-Rastin aikoina hänet tosin tunnettiin Kallena. Pasi, Kalle ja minä saavutimme 80-luvun alussa piirinmestaruuden viestissä 10-12 -vuotiaina Vakka-Rastille. - Maailma on pieni, kun yli 35 vuoden kuluttua ollaan vierekkäin Jukolan lähdössä!"

 

Kalle Heerman saavutti hiukan eri kokoonpanoissa Pm-pronssia (H9-12 viesti) vuonna 1980 ja Pm-hopeaa (H13-14 partio) vuonna 1983. Nykyisin hän on mahtava ultrajuoksija ja kestävyysurheilun huippu. Isä-Stigu ja sisko-Mia Raumalta ovat tuttuja tämänkin kesän VaRa-kuntorasteilta.

Yle-urheilu teki Kangasalla Kallesta eikun Mikaelista jutun ja se löytyy netistä osoitteesta (kannattaa lukea):

https://yle.fi/urheilu/3-10834250

 

Tuon historiavuoden 1981 mestarijoukkueen kolmaskin lenkki suunnisti Kangasala-Jukolassa. Pasi Nurmi juoksi hienosti VaRa-ykkösen kolmannen osuuden, 13,1 kilsaa aikaan 2.09,51.

Mikael puolestaan avasi joukkueensa viestityksen aikaan 1.35,39. Antilla 10,7 kilsan yötaival vei aikaa 2.20,04. Ultrajuoksijalle lenkki taisi olla sprinttiä vain - melkoinen tekijä Vakka-Rastista on lähtenyt maailmalle!

Veijo V.