Maijalle SM-hopea Fiskarsista

8.9.2019

Maijalle SM-hopea Fiskarsista (arkistokuva huhtikuisesta harjoituksesta Kalannissa).

Maija Verha suunnisti SM-hopealle Fiskarsissa sunnuntaina (8.9.). D70-sarjan seitsemän rastin pitkän matkan mittelöön osallistui 31 daamia.

SM-kilpailut suunnistettiin kahtena päivänä Fiskarsissa maastoissa, joissa 53 vuotta sitten pidettiin lajimme ensimmäiset MM-kilpailut.

Kaikki naiset juoksivat suorat finaalit pyhänä. Ikämiehet vanhimpia herroja lukuunottamatta saivat nautiskella karsinnoissa jo lauantaina.

Maija Verha suunnisti 3,7 kilometrin radalla hyvän loppuajan 42,01. Sarjassa vain Espoon Akilleksen Hellevi Laitinen oli nopeampi, pienellä 12 sekunnin erolla.

Muiden rastilaisten tuloksia A-finaaleista: H50 22. Timo Helin (karsinnassa 11.), H60 29. Matti Salonen (9.), H70 29. Leo Koistinen (16.) ja H75 50. Koitto Verha. H50B:ssä Antti Karru oli 28. tilalla (karsinnassa 46.).

D40-sarjassa Tuulikki Karru suunnisti 46. tilalle ja D45-sarjassa Riitta Hirvonen 45. tilalle. Kummankin ero oman sarjansa kärkeen oli sekunnintarkasti 39,41. Ihmeellistä leikkiä. Ja vielä sekin, että Tuulikki viihtyi metsässä sekunnin kauemmin kuin Riitta - tosin olihan hänellä 300 metriä pidempi ratakin!

SM-kilpailut jatkuvat kahden viikon kuluttua (21.9.) viesteillä, joiden keskus on Nousiaisissa ja rastimaastot Mynämäessä.